Τρίτη 5 Απριλίου 2016

ΑΞΙΟΣ Ο ΝΑΥΠΑΚΤΙΟΣ ΝΕΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΜΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΟΥ

ΔΙΑΚΡΙΣΗ  - ΔΙΚΑΙΩΣΗ  ΤΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΒΑΡΕΛΑ
ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΑΧΕΠΑ ΠΑΤΡΑΣ

Χρόνια τώρα άτομα αξιόλογα εθελοντές σε μεγάλη κοινωνική προσφορά παραμένουν αναξιοποίητα και στο περιθώριο. Αυτό συμβαίνει γιατί σε κάθε κρίκο κάθε συμβουλίου δημοτικής και κοινωνικής διοίκησης, οι «νταραβεριτζήδες» πολιτικάντηδες του κατεστημένου χώνουν τα δικά τους κομματικά μέλη, άχρωμα και άοσμα, χωρίς όραμα και προτάσεις, αρκεί μόνο να είναι πιστοί και όχι πιστοί στους «διότι δεν συνεμορφώθης προς τας υποδείξεις..».

Ο Νεκτάριος Π. Βαρελάς, Ναυπάκτιος την καταγωγή, γόνος της γνωστής για την κοινωνική τους δράση οικογένειας των Βαρελαίων, πήρε το χρίσμα από το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού και είναι Αντιπρόεδρος στην νέα Διοίκηση του Π.Ε.Α.Κ. Πατρών. Είναι από τους  διαχρονικούς νεολαίους του εθελοντισμού και της κοινωνικής προσφοράς στην Πάτρα, την Αχαϊα και την Περιφέρεια μας, χαίρει δε καθολικής εκτίμησης και αγάπης! Με ηγετικά προσόντα, είναι αδαμάντινος χαρακτήρας και έχει συγκεντρώσει δίπλα του  εκατοντάδες συνεργάτες και φίλους!
Από την εποχή της στρατιωτικής του θητείας στην Αεροπορία έκανε τεράστια άλματα στον εθελοντισμό. Γρήγορα έγινε δραστήριο μέλος (και εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ.) του Συλλόγου Φίλων Αεροπορίας κα μάλιστα ήταν εκ των πρωτεργατών στην δημιουργία και κυκλοφορία δέκα βραβευμένων λευκωμάτων με αεροπορικό φωτογραφικό υλικό, ένεκα των οποίων τιμήθηκε και προσωπικά.

Ασχολήθηκε με τους λάτρεις της  νεολαίας και άθλησης, σε όλους τους τομείς, εθελοντής διασώστης, δύτης, μέλος των ομάδων ταχείας και άμμεσης επέμβασης, στα εθελοντικά σώματα του Ε.Ε.Σ. από το 1990, στην πετοσφαίριση και όχι μόνο. Είναι Διαιτητής Πρώτης Κατηγορίας Πετοσφαίρισης Α! κατηγορίας και χρημάτισε Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου διαιτητών Πελοποννήσου & Ιονίων Νήσων.
Αξίζει να θυμηθούμε τη θητεία του στον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων και μάλιστα σαν εκλεγμένος Πρόεδρος, στο ΣΤ! Δημοτικό Σχολείο Πάτρας, τις πολλές δραστηριότητες του μαθητόκοσμου εντός και εκτός σχολείου. Με ενέργειες τότε  δικές του εντάχθηκε το TAEKVONDO ως εξωσχολική δραστηριότητα!  

Όπου δραστηριοποιείται αφήνει έργο. Δραστηριοποιήθηκε στον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Τέρψης (μάλιστα χρημάτισε και Γενικός Γραμματέας) και με το Δ.Σ. απογείωσαν τον σύλλογο, ιδρύοντας τμήματα χορού, εικαστικών τεχνών, επιτραπέζιας αντισφαίρισης, εκμάθησης κιθάρας, κοινωνικού φροντιστηρίου κ.λ.π.  
Εδώ και 2 χρόνια εισήλθε στη μεγάλη οικογένεια της φιλανθρωπικής αδελφότητας των ΑΧΕΠΑ και εκλέχτηκε Γενικός Γραμματέας στο τοπικό Τμήμα της Πάτρας με την ονομασία ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ. Επίσης είναι τώρα και Αντιπρόεδρος του μεγάλου Συλλόγου των  Αιτωλοακαρνάνων της Αχαϊας «ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ».   Είναι δε και Διευθυντής του Τομέα Νεολαίας & Άθλησης  του  τμήματος της ΑΧΕΠΑ, ιδρυτής της “ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΜΙΚΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΕΝΤΕΧΝΟΥ ΑΧΕΠΑ ΠΑΤΡΑΣ”  με  δωρεάν υπηρεσίες και την ονομασία «ΑΧΑΪΚΟΣ ΦΩΝΟΛΙΘΟΣ» καθώς και του τμήματος δωρεάν εκμάθησης παιδικής κιθάρας.

Με μεγάλη χαρά διαβάσαμε την είδηση στο υπ. αριθ. 96 φύλου της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως της 26/2/2016 και στη σελίδα 398, απόφαση που ήδη υπογράφηκε από την 19/2/2016 από τον υπουργό Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Χαράλαμπο – Σταύρο Κοντονή.
Ιδιαίτερα μας χαροποίησε το γεγονός ότι ο νέος Αντιπρόεδρος κ. Βαρελάς  με το αξιόλογο επιτελείο του μελετά και αναζητά τρόπους και πηγές, ώστε σύντομα να υποβάλλει αξιόλογες προτάσεις  για το Παμπελοποννησιακό Στάδιο και την απογείωσή του.
Του ευχόμαστε καλή επιτυχία στις νέες του δραστηριότητες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου