Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

ΕΞΩΔΙΚΟ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟ ΑΡΧΙΜ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΣΤΟΝ ΡΑΚΙΝΤΖΗ

Γενικός Επιθεωρητής

ή «κλητήρας», ο κ. Λέανδρος Σωκράτης Ρακιτζής ;


Με την πέννα του Γιάννη Πορφύρη, προέδρου Αιτ/νων Αχαϊας



Από το 1998, ο τοπικός μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος Βλάχος, αγωνίζεται να «διαλύσει» το μοναστήρι Μεταμορφώσεως Σωτήρος Ναυπάκτου, και την σπουδαία κοινωνική δράση των μοναχών. 
Δυστυχώς, στις «υπηρεσίες» του Μητροπολίτη Ναυπάκτου κ. Βλάχου, φαίνεται ότι έμπλεξε για τα καλά, και ο Γενικός Επιθεωρητής Λ. Ρακιτζής. Δεν πρόσεξε!
Το ζήτημα πλέον απασχολεί σοβαρά την ποινική δικαιοσύνη, μετά το πρόσφατο εξώδικο, που απέστειλε ο γνωστός κληρικός της Μητρόπολης Ναυπάκτου Αρχιμ. κ. Ιγνάτιος Σταυρόπουλος, που γνωρίζει όλη την ιστορία με κάθε λεπτομέρεια. Τα υψηλά κλιμάκια, ανησυχούν… με τις καυτές «πατάτες» Ρακιτζή.
Πλήθος αναφορές, μηνύσεις, αγωγές, καταγγελίες, οικονομικοί έλεγχοι, μητροπολιτικά και συνοδικά εκκλησιαστικά έγγραφα, ενορχηστρωμένα, σε μια προσπάθεια για προσωπική, ηθική και οικονομική εξόντωση των μοναχών της αδελφότητας, έχουν δει από το 1998 μέχρι σήμερα το φώς της δημοσιότητας.

Στην ιερή φαρέτρα του «φιλομόναχου» (sic) μητροπολίτη κ. Βλάχου, εναντίον της μοναστικής αδελφότητος, έπαιξε δυνατά και το διπλωματικό χαρτί «διάλυση – συγχώνευση», του νομικού προσώπου του μοναστηριού.

Επίσης και το πρωτοφανές γεγονός «ακύρωσης» επιδότησης, για τον ξενώνα της Μονής, έργο που πραγματοποιήθηκε και ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία. Στη δεύτερη αυτή επίθεση, κατά του μοναστηριού, «βοήθησε», με αντιδεοντολογικό και παράνομο (;) τρόπο ο κ. Λ. Ρακιτζής. Πολύ κακώς κατά τη γνώμη μας, και λειτουργώντας πράγματι ως «κλητήρας» (;) του «διώκτη» μητροπολίτη, και όχι ως αμερόληπτος, αδέκαστος, Δημόσιος λειτουργός, όπως όφειλε.

Ευτυχώς, και παρά την ισχυρή «υποστήριξη» των «βατοπαιδινών» τότε,  παραγόντων  Διον. Πελέκη, Ευθυμίου κ.λ.π, κ.λ.π. και μερίδας συναδέλφων φίλων της ιεραρχίας,   δεν μπόρεσαν να «πορθήσουν» το κάστρο της Μονής Μεταμορφώσεως. Ότι υποτίθεται κατάφεραν νομικά (de jure), δεν το κατάφεραν και πραγματικά (de facto).
Το μοναστήρι ζει και βασιλεύει!

Φτάσαμε όμως, δυστυχώς, στην ιστορική ημερομηνία 12/12/2012, όταν και παρασκηνιακά, στον Πειραιά, υπογράφηκε  η διάλυση της Μονής! Μάλλον η πρώτη, μετά την Βαυαροκρατία στην Ελλάδα, όπου διαλύθηκαν νομικά, εκατοντάδες μοναστήρια.
Δείτε το δημοσίευμα – έρευνα με τα σχετικά παρασκήνια!

http://syletpatr.blogspot.gr/2013/01/blog-post_28.htmlhttp://syletpatr.blogspot.gr/2013/01/blog-post_28.htmlhttp://syletpatr.blogspot.gr/2013/01/blog-post_28.htmlhttp://syletpatr.blogspot.gr/2013/01/blog-post_28.html
και την αναδημοσίευση

Ως ίντριγκα, λειτούργησε ένας  θρησκευτικο – πολιτικός άξονας. Σ’ αυτόν προστέθηκαν και τα πειθήνια όργανα, το  διορισμένο υπηρετικό υπαλληλικό προσωπικό.
Αρχικά, για να επιτευχθεί ο στόχος «διάλυσης-συγχώνευσης» και αμέσως μετά της «ακύρωσης» της επιδότησης, παρήχθησαν  τα «αναγκαία» ψευτο – δικαιολογητικά – δημόσια έγγραφα «ιερών» εκκλησιαστικών υπηρεσιών.
Ως πρωταγωνιστής  στην παραγωγή αυτή   εγγράφων, με τα ψευδή στοιχεία, ο γνωστός πλέον, επιχώριος μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Βλάχος, που προφανώς, πριν πεθάνει, ή πριν αλλάξει μητρόπολη, έχει ορκιστεί, να αγωνιστεί, να μην αφήσει πίσω του, τίποτα όρθιο…
Δυστυχώς, για μας, δεν έχει άλλη εξήγηση η όλη καταστροφική… τακτική του! Αντί της προσφοράς, η καταστροφή!
 Όμως, όλα, μέρα με τη μέρα, ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗ ΦΟΡΑ.
Αποκαλύπτονται στα φανερά!
«Απολαύστε»  τα υπόλοιπα – επίκαιρα,   στην εξώδικο αίτηση – πρόσκληση – διαμαρτυρία του, ήδη «τιμωρημένου» με παράνομη - μόνιμη στέρηση μισθού, από τον  κ. Ιερόθεο Βλάχο,  Ναυπάκτιου ομογενούς  Αρχιμ. κ. Ιγνατίου Σταυροπούλου, Διδάκτορος Κοινωνιολογίας και πτ. Θεολογίας και Νομικής.  

Διαβάστε ολόκληρη  την εξώδικο καταγγελία:
Ως δημοσιογράφος, δεν ασκώ το λειτούργημα του νομικού, ή του δικαστή, ώστε  να καταθέσω νομικές απόψεις. Ασκώ όμως, το δικαίωμα της κρίσης και της τοποθέτησης, που το έχει ο καθένας από μας, ως πολίτης και ως χριστιανός.  
Ας σταθούμε λίγο, με προσοχή, στα περιεχόμενα νομικά ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ που πρέπει να απαντηθούν.  
Ερώτημα 1ο κ. Γενικέ:

Γιατί το καταλυτικό αυτό γεγονός (που, όπως γνωρίζετε από τις νομικές σας γνώσεις, σημαίνει ότι η έκθεση αυτοψίας, ως ανασταλείσα, ΔΕΝ ισχύει και όλα, κατά το χρόνο εκείνο, ήταν απολύτως ΝΟΜΙΜΑ, ως προς όλα τα πολεοδομικά ζητήματα –και εξακολουθούν να είναι, και μάλιστα προς το πολύ χειρότερο για τον «καταγγέλλοντα» μητροπολίτη και τους υπευθύνους της Πολεοδομίας –για τους οποίους, τώρα να σας δούμε τί θα πράξετε...) ΔΕΝ ΚΡΙΝΑΤΕ ΣΚΟΠΙΜΟ ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΕΤΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ (όπως πράξατε τρεις ημέρες πριν με τα «επιχειρήματα» του μητροπολίτη), αναφέροντας στο έγγραφό σας μόνον την έκθεση αυτοψίας-επιβολή προστίμου και το έγγραφο της ΕΚΥΟ, «ρίχνοντας τον προβολέα» στα δύο αυτά έγγραφα (που εξυπηρετούσαν τον στόχο της ανάκλησης της επιδότησης), δίδοντας την ξεκάθαρη εντύπωση ότι θέλατε να αποφύγετε να υποψιάσετε τους αποδέκτες του εγγράφου σας, «μπας και» τους ξεφύγει το κυρίαρχο γεγονός στην ενημέρωση που τους κάνατε;

Ερώτημα 2ο κ. Γενικέ:

Το εν λόγω έγγραφο του μητροπολίτη πότε το παραλάβατε (και επομένως λάβατε γνώση της αναστολής του Διοικητικού Εφετείου);

Σε αυτό το ερώτημα θα σας διευκολύνω εγώ, δίνοντας την απάντηση:

Στις 2 Σεπτεμβρίου 2011 (Βλ. πρωτόκολλο παραλαβής 14159/2-9-2011).

Στο επόμενο ερώτημα απαιτώ απάντηση (άλλως –και σε κάθε περίπτωση θα τη δώσετε αρμοδίως, διότι ήρθε και η δική σας ώρα να δώσετε λόγο στη Δικαιοσύνη): Γιατί, λοιπόν τότε, κ. Γενικέ, στις 6 Σεπτεμβρίου 2011, τέσσερις (4) ημέρες ΜΕΤΑ το έγγραφο του μητροπολίτη, κρίνατε σκόπιμο να επισημάνετε στους αποδέκτες του δημοσίου υπ' αριθμ. πρωτ. ΓΕΕΔ. Φ. 1515/2010/14350/6.9.2011 εγγράφου σας, τα περί έλλειψης αδειών και παραπλανητικών στοιχείων, αναπαράγοντας στο δημόσιο αυτό έγγραφό σας τους από 20.7.2011 ψευδείς ισχυρισμούς του μητροπολίτη, εν ΠΛΗΡΗ ΓΝΩΣΕΙ ΣΑΣ, κατά το χρόνο αυτό, της δικαστικής απόφασης; Πρόκειται για το ανωτέρω (ρητορικό) ερώτημα που σας έθεσα («Να μας πείτε, βεβαίως, κ. Γενικέ, και με την ιδιότητά σας, άλλωστε, του αρεοπαγίτη ε.τ., και τί ακριβώς γίνεται όταν διαπιστωθεί ότι σε δημόσιο έγγραφο βεβαιώνονται εν γνώσει του συντάκτη του ψευδή γεγονότα»).

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ δικές μας:
Ποια είναι τα «μεγάλα αδικαιολόγητα λάθη», του κορυφαίου αυτού θεσμικού οργάνου, που ούτως ή άλλως ΘΑ ΔΙΕΡΕΥΝΗΘΟΥΝ, για τη νομιμότητά τους,   με εξάντληση κάθε νόμιμου μέσου:
1. Διερευνώμενη τέλεση του αδικήματος της  «κατάχρηση εξουσίας». Αν αποδειχθεί – πολύ πιθανόν κατά τη γνώμη μας - ότι «άσκησε πίεση»  ένεκα θέσεως αμέσως ή εμμέσως τότε ΕΔΕΙΞΕ και ΜΕΡΟΛΗΨΙΑ!!!
2. Διερευνώμενη τέλεση του αδικήματος της  «αποσιώπησης» και «απόκρυψης» βασικών δεδομένων και «συνέργεια» σε αλλοίωση έρευνας! 
3. Διερευνώμενη τέλεση του αδικήματος της  «παραπλάνησης» του αντιδίκου στο ιερό δικαίωμα του να αποδείξει την αλήθεια, με την επιλεκτική κοινοποίηση δικαιολογητικών.
Κύριε Γενικέ,
ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ ΚΑΙ Ο ΚΡΙΝΩΝ ΚΡΙΝΕΤΑΙ.
Αλλά και ισχύει και το ρητό του αρχαίου κορυφαίου Έλληνα σοφού, Θαλή του Μιλήσιου: «Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον
ΚΑΙ μερικές... άλλες ΑΠΟΡΙΕΣ…
Πρώτη απορία:

Το θέμα της καμουφλαρισμένης παράνομης κεραίας στην ταράτσα του σπιτιού σας, και της «ΜΑΙΜΟΥ ΚΑΜΙΝΑΔΑΣ» το τακτοποιήσατε;; Εμείς διαβάσαμε αυτά:

Δεύτερη απορία:
Κατέχετε άραγε, σήμερα, ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΗ ΘΕΣΗ ΑΥΤΗ του Γεν. Επιθεωρητή, ΝΑΙ Η ΟΧΙ;

Έχει λήξει η θητεία σας από 14-9-2009; χωρίς να ανανεωθεί; ΝΑΙ ή ΟΧΙ; Σας το έγραψαν τόσες φορές διαβάστε και από εδώ:
Τρίτη απορία:
Με εκείνες τις Μ.Κ.Ο. π.χ ««Φίλοι της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας», που είχατε μπλεχθεί τι απέγινε; Κάτι διάβασα που εκκρεμεί, δες το:
Ευχόμαστε Καλό Καλοκαίρι, που μάλλον θα είναι «καυτό» για σας, κ. Γενικέ! Καλά ξεμπερδέματα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου